Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

104
12
Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Den här rostade potatissalladen kan vara den bästa någonsin! Först och främst händer det något magiskt med potatis som rostas i ugn. Att sedan blanda detta med senapsfrön, vinäger, majonnäs, knaprig bacon, tomater, rödlök och persilja – ja, det blir succé!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Ingredienser

10 bufféportioner
4 msk olivolja
1 1/2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1 dl majonnäs
1 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 dl hackad persilja
1 kg små färskpotatisar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 ask körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Josefin

2021-07-20

Godaste potatissalladen, mums! Lätt att göra och räcker till många.

Johanna

2021-01-05

Super god att servera ljummen och med hemmagjord majonnäs. Bästa potatissalladen jag ätit.

Erika

2020-08-23

Jättegod potatissallad, men antalet portioner stämmer inte. Det står att 1 kg potatis är till 10 personer. Om detta justeras blir betyget det högsta 😀

Näringsvärde per portion

Energi 1078 KJ / 257 kCal
Fett 17 g
Salt 1.39 g
Kolhydrater 20 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden