Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön
Den här rostade potatissalladen kan vara den bästa någonsin! Först och främst händer det något magiskt med potatis som rostas i ugn. Att sedan blanda detta med senapsfrön, vinäger, majonnäs, knaprig bacon, tomater, rödlök och persilja – ja, det blir succé!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 bufféportioner
4 msk olivolja
1 1/2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1 dl majonnäs
1 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 dl hackad persilja
1 kg små färskpotatisar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 ask körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1078 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt1.39 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
Väldigt god blandning, jag ville ha lite mer senapssmak och la till ca 1 tsk dijonsenap.
Christina
2024-06-19Godaste potatissallden som finns!!! Jag byter ut tomaterna mot soltorkade. Lagar den året om, passar till det mesta!
Charlotte
2024-04-14Kan man äta den till Sill? Eller bara grillat?
Jeanette
2023-06-20Hej Jeanette! Smaken är som baken, olika. 😉 Vi tycker den är godast att servera med skivad rostbiff eller till grillat. Baconet ger rätt mycket smak och sälta så det är bra att tänka på när du väljer vad du serverar den till. Hoppas att du gillar recpetet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29