Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Betyg 4.2 av 5.
106 personer har röstat
12
Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Den här rostade potatissalladen kan vara den bästa någonsin! Först och främst händer det något magiskt med potatis som rostas i ugn. Att sedan blanda detta med senapsfrön, vinäger, majonnäs, knaprig bacon, tomater, rödlök och persilja – ja, det blir succé!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Ingredienser

10 bufféportioner
4 msk  olivolja
1 1/2 msk  gula senapsfrön
4 msk  äppelcidervinäger
1 dl  majonnäs
1 tsk  hackad färsk rosmarin
1/2 dl  hackad persilja
1 kg  små färskpotatisar
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1   paket bacon (à 140 g)
1   ask körsbärstomater
1/2   hackad rödlök
persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
106 personer har röstat

Kommentarer

Godaste potatissalladen, mums! Lätt att göra och räcker till många.

Josefin

2021-07-20

Super god att servera ljummen och med hemmagjord majonnäs. Bästa potatissalladen jag ätit.

Johanna

2021-01-05

Jättegod potatissallad, men antalet portioner stämmer inte. Det står att 1 kg potatis är till 10 personer. Om detta justeras blir betyget det högsta 😀

Erika

2020-08-23

Näringsvärde per portion

Energi1078 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt1.39 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Potatissallad med senapsfrön och bacon
Betyg 4.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äpplig senap
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad senap
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda jalapeños
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord senap med fikon 
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga