Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannbiffar med portabellosallad

Saftiga pannbiffar av blandfärs, ägg, ströbröd och vatten smaksätts med vitlök, senap och rosmarin, steks gyllenbruna i en stekpanna och tillagas sedan klart i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis och mumsig sallad av rucola, körbärstomater, olja och portabellosvamp.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Pannbiffar: Skala och pressa vitlöken. Blanda den med ströbröd, vatten och ägg i en stor bunke. Låt stå någon minut.  Hacka rosmarin. Blanda ner färs, senap, rosmarin, salt och peppar, gärna med elvisp. Forma till 8 biffar (för 4 port) och stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna. Stek dem klara mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Portabellosallad: Skölj, ansa och skär svampen i bitar. Stek den i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  5. Dela tomaterna i halvor och pressa ur kärnhuset i en skål. Rör ner olivolja och vinäger i kärnhusen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ”tomatskalen”, svampen och rucolan.
  6. Servera pannbiffarna med potatis och portabellosallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Pannbiffar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1/2 kruka rosmarin
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Portabellosallad
  • ca 200 g portabellosvamp
  • 1 tsk olja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2641 kJ / 631 kCal