Pannbiffar med portabellosallad
Saftiga pannbiffar av blandfärs, ägg, ströbröd och vatten smaksätts med vitlök, senap och rosmarin, steks gyllenbruna i en stekpanna och tillagas sedan klart i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis och mumsig sallad av rucola, körbärstomater, olja och portabellosvamp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Pannbiffar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1/2 kruka rosmarin
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Portabellosallad
ca 200 g portabellosvamp
1 tsk olja
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater49.3 g
Protein32.1 g
Kommentar
Jättegoda biffar!
Annette
2014-06-03