Pannbiffar med portabellosallad

10
1
Pannbiffar med portabellosallad

Saftiga pannbiffar av blandfärs, ägg, ströbröd och vatten smaksätts med vitlök, senap och rosmarin, steks gyllenbruna i en stekpanna och tillagas sedan klart i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis och mumsig sallad av rucola, körbärstomater, olja och portabellosvamp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Pannbiffar med portabellosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Pannbiffar

2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1/2 kruka rosmarin
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Portabellosallad

ca 200 g portabellosvamp
1 tsk olja
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
65 g rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Annette

2014-06-03

Jättegoda biffar!

Näringsvärde per portion

Energi 2641 KJ / 631 kCal
Fett 32.5 g
Kolhydrater 49.3 g
Protein 32.1 g
Läs mer om näringsvärden