Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Helgrillad karré av rapsgris med grillad purjolök och en kräm av parmesan och crème fraiche är en riktigt god och festlig grillrätt. Marinera fläskkarrén med soja, paprikapulver och timjan. Grilla hel på indirekt värme och servera med grillad svamp och bifftomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla den på köttet.
  2. Grilla köttet på medelvärme över indirekt kolglöd. Lägg på locket. Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 80°C, 1-1 1/4 timme. Låt köttet vila inlindat i smörpapper ca 10 minuter innan det skärs upp.
  3. Purjolök: Ansa och skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Lägg bitarna på ett folieark och ringla över olivolja och honung. Repa av bladen från rosmarinen och lägg dem på purjolöken, krydda med salt och peppar. Vik ihop folien till ett paket och grilla ca 10 minuter eller tills purjolöken är mjuk.
  4. Kräm: Vispa crème fraiche, senap, 1 msk pressad citron (för 4 port) och olivolja i en bunke. 
  5. Hacka kaprisen, blanda ner den och parmesanosten. Smaksätt med finrivet citronskal, ev. mer pressad citronsaft, salt och peppar.
  6. Ansa portabellon och skär tomaterna i tjocka skivor. Ringla över olivoljan och grilla dem.
  7. Skiva karrén tunt. 
  8. Servera karrén med portabello, tomat, purjolök och parmesankräm.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små portabellosvampar
  • 2 bifftomater
  • 1 msk olivolja
  • 600 g benfri fläskkarré i bit av rapsgris
Marinad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt med citron
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk timjan
  • 1 msk rapsolja
Purjolök
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 kvistar rosmarin
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
Parmesankräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 citron (saft och skal)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk kapris
  • 100 g finriven parmesanost
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2837 kJ / 678 kCal