Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm
Helgrillad karré av rapsgris med grillad purjolök och en kräm av parmesan och crème fraiche är en riktigt god och festlig grillrätt. Marinera fläskkarrén med soja, paprikapulver och timjan. Grilla hel på indirekt värme och servera med grillad svamp och bifftomat.
Ingredienser
4 portioner
8 små portabellosvampar
2 bifftomater
1 msk olivolja
600 g benfri fläskkarré i bit av rapsgris
Marinad
1 msk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt med citron
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk timjan
1 msk rapsolja
Purjolök
1 purjolök
1 msk olivolja
1 tsk flytande honung
2 kvistar rosmarin
flingsalt med jod
svartpeppar
Parmesankräm
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2 citron (saft och skal)
1 msk olivolja
3 msk kapris
100 g finriven parmesan
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2837 KJ / 678 kCal
Fett51.6 g
Kolhydrater12.2 g
Protein40.9 g
Kommentarer
Hej Lena! Du har helt rätt och nu har vi uppdaterat receptet med de rätta ingredienserna. Vi ber om ursäkt för den missen. Tack för hjälpen!
Redaktionen
2013-05-14parmesankrämens recept verkar inte stämma då det inte finns creme fraiche i ingridienslistan och inte kapris i tillagningsreceptet!
Lena
2013-05-07