Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Helgrillad karré av rapsgris med grillad purjolök och en kräm av parmesan och crème fraiche är en riktigt god och festlig grillrätt. Marinera fläskkarrén med soja, paprikapulver och timjan. Grilla hel på indirekt värme och servera med grillad svamp och bifftomat.

Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Ingredienser

4 portioner
8 små portabellosvampar
2 bifftomater
1 msk olivolja
600 g benfri fläskkarré i bit av rapsgris

Marinad

1 msk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt med citron
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk timjan
1 msk rapsolja

Purjolök

1 purjolök
1 msk olivolja
1 tsk flytande honung
2 kvistar rosmarin
flingsalt med jod
svartpeppar

Parmesankräm

2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2 citron (saft och skal)
1 msk olivolja
3 msk kapris
100 g finriven parmesan
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Hej Lena! Du har helt rätt och nu har vi uppdaterat receptet med de rätta ingredienserna. Vi ber om ursäkt för den missen. Tack för hjälpen!

Redaktionen

2013-05-14

parmesankrämens recept verkar inte stämma då det inte finns creme fraiche i ingridienslistan och inte kapris i tillagningsreceptet!

Lena

2013-05-07

Näringsvärde per portion

Energi2837 KJ / 678 kCal
Fett51.6 g
Kolhydrater12.2 g
Protein40.9 g

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad BBQ-kyckling med tzatziki
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Portabellospett med nötströssel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga