Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Helgrillad karré av rapsgris med grillad purjolök och en kräm av parmesan och crème fraiche är en riktigt god och festlig grillrätt. Marinera fläskkarrén med soja, paprikapulver och timjan. Grilla hel på indirekt värme och servera med grillad svamp och bifftomat.

Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Ingredienser

4 portioner
8   små portabellosvampar
2   bifftomater
1 msk  olivolja
600 g  benfri fläskkarré i bit av rapsgris

Marinad

1 msk  kinesisk soja
1 tsk  paprikapulver
1 tsk  flingsalt med citron
2 krm  nymalen svartpeppar
2 msk  timjan
1 msk  rapsolja

Purjolök

1   purjolök
1 msk  olivolja
1 tsk  flytande honung
2   kvistar rosmarin
flingsalt med jod
svartpeppar

Parmesankräm

2 dl  crème fraiche
1 tsk  dijonsenap
1/2   citron (saft och skal)
1 msk  olivolja
3 msk  kapris
100 g  finriven parmesan
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Hej Lena! Du har helt rätt och nu har vi uppdaterat receptet med de rätta ingredienserna. Vi ber om ursäkt för den missen. Tack för hjälpen!

Redaktionen

2013-05-14

parmesankrämens recept verkar inte stämma då det inte finns creme fraiche i ingridienslistan och inte kapris i tillagningsreceptet!

Lena

2013-05-07

Näringsvärde per portion

Energi2837 KJ / 678 kCal
Fett51.6 g
Kolhydrater12.2 g
Protein40.9 g

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad BBQ-kyckling med tzatziki
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellospett med nötströssel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga