Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

6
2
Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Helgrillad karré av rapsgris med grillad purjolök och en kräm av parmesan och crème fraiche är en riktigt god och festlig grillrätt. Marinera fläskkarrén med soja, paprikapulver och timjan. Grilla hel på indirekt värme och servera med grillad svamp och bifftomat.

Helgrillad rapskarré med salt parmesankräm

Ingredienser

4 portioner
8 små portabellosvampar
2 bifftomater
1 msk olivolja
600 g benfri fläskkarré i bit av rapsgris

Marinad

1 msk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt med citron
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk timjan
1 msk rapsolja

Purjolök

1 purjolök
1 msk olivolja
1 tsk flytande honung
2 kvistar rosmarin
flingsalt med jod
svartpeppar

Parmesankräm

2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2 citron (saft och skal)
1 msk olivolja
3 msk kapris
100 g finriven parmesan
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Redaktionen

2013-05-14

Hej Lena! Du har helt rätt och nu har vi uppdaterat receptet med de rätta ingredienserna. Vi ber om ursäkt för den missen. Tack för hjälpen!

Lena

2013-05-07

parmesankrämens recept verkar inte stämma då det inte finns creme fraiche i ingridienslistan och inte kapris i tillagningsreceptet!

Näringsvärde per portion

Energi 2837 KJ / 678 kCal
Fett 51.6 g
Kolhydrater 12.2 g
Protein 40.9 g
Läs mer om näringsvärden