Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rosmarinolja

Denna rosmarinolja kan du pensla över mat som ska grillas. Allt du behöver är några kvistar färsk rosmarin och olivolja så har du en härlig hemmagjord smaksättare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bränn rosmarinkvistarna i glöden. De ska inte bli helt förkolnade men lite brända.
  2. Lägg dem i en skål och slå över oljan. Låt gärna dra en liten stund.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad för 10 port.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • ett par kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 333 kJ / 80 kCal