Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Röksalt

Ett salt som du själv sätter rökig smak på. En het grill, flingsalt och en bit purjolök är allt du behöver för att lyckas. Gott att salta grillad mat med.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla purjon så att det yttre bladlagret blir alldeles torrt och bränt.
  2. Lägg saltet i en skål och smula i purjosotet.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad för 20 port.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 dm purjolök
  • 1 dl flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 5 kJ / 1 kCal