Bakade bär

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Bakade bär

Laga jordgubbar och körsbär med en skvätt vin i en ugnsfast form direkt i elden på grillen. Det blir riktigt god dessert som är klar på ett kick! Servera de bakade bären tillsammans med grädde och småkakor.

Bakade bär

Ingredienser

4 portioner
1/2 l  jordgubbar
1/2 l  körsbär
1 dl  vitt vin eller matlagningsvin

Till servering

vispgrädde
några kakor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria kakor.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och kontrollera innehållet i kakorna.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde till mjölkfritt vispbart alternativ. Kontrollera innehållet i kakorna.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kakorna.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi608 KJ / 146 kCal
Fett4.6 g
Kolhydrater22.5 g
Protein1.7 g

Testa liknande recept

Kokosprickiga frukt- och bärspett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbar, kaksmulor och vit choklad i foliepaket
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärsketchup
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga