Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bakade bär

Laga jordgubbar och körsbär med en skvätt vin i en ugnsfast form direkt i elden på grillen. Det blir riktigt god dessert som är klar på ett kick! Servera de bakade bären tillsammans med grädde och småkakor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa bären. Lägg dem i en eldfast form. Häll över vinet.
  2. Baka under lock i medelvarm grill, cirka 175˚C. Ta upp efter 5–10 minuter, annars blir det sylt av bären.
  3. Vispa grädden och krossa kakorna. Servera till bären.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria kakor.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och kontrollera innehållet i kakorna.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde till mjölkfritt vispbart alternativ. Kontrollera innehållet i kakorna.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kakorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1/2 l körsbär
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
Till servering
  • vispgrädde
  • några kakor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 608 kJ / 146 kCal