Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosettfilé med pepparrot

Rosettfilé med pepparrot är fläskfilé som fyllts med härlig cream cheese, pepparrot och senap. Knyt rosetter runt om hela filén och ugnsstek den fyllda filén. Beräkna tillagningstiden till cirka 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs filén. Vik upp filén.
  2. Blanda samman ost, pepparrot och senap, klicka ut detta i filéns ficka.
  3. Knyt rosetter med ca 1 ½ cm mellanrum runt om hela filén. Mellan rosetterna skär man efter tillagning fina skivor.
  4. Sätt ugnen på 200C. Salta och peppra runt om filén. Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.
  5. Stek i ca 20 minuter i ugnens mitt. Ta ut och skär i fina skivor mellan snörena, ta bort snörena.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fläskfilé (à ca 600 g)
  • 100 g cream cheese (färskost)
  • 3 msk pepparrot
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • steksnöre
Lägg till i inköpslistan