Karré med krispig kålsallad
Här serveras karré med en krispig och fräsch kålsallad som tillbehör. Potatisen kryddas med färsk rosmarin innan den rostas färdigt i ugnen. Kålsalladen får en rivig smak av pepparroten som är en stor smakhöjare i denna måltid. Som avslut steks karrén och får en härlig gyllenbrun yta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar
Kålsallad
300 g spetskål
1/2 tsk salt
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 msk riven pepparrot
1/2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Karré
ca 600 g fläskkarré
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2499 KJ / 598 kCal
Fett32 g
Salt2.1 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer