Karré med krispig kålsallad

Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
0
Karré med krispig kålsallad

Här serveras karré med en krispig och fräsch kålsallad som tillbehör. Potatisen kryddas med färsk rosmarin innan den rostas färdigt i ugnen. Kålsalladen får en rivig smak av pepparroten som är en stor smakhöjare i denna måltid. Som avslut steks karrén och får en härlig gyllenbrun yta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Karré med krispig kålsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Kålsallad

300 g spetskål
1/2 tsk salt
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 msk riven pepparrot
1/2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap

Karré

ca 600 g fläskkarré
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2499 KJ / 598 kCal
Fett32 g
Salt2.1 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad fläskkarré med pepparrot och ljummen bulgur
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel grillad karré
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtstekt karré
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med rosmaringräddsås
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga