Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

Egengjord potatissallad slår alla halvfabrikat! Gör dressingen på gräddfil, dijon och ost, och blanda med potatisen. Roséstekt lax blir kvällens protein och passar utmärkt med den kalla salladen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
1/2 spetskål (à 800 g)
125 g rädisor
65 g mâchesallad
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl riven prästost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
1 tsk hel rosépeppar
Gör så här
00:02:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 624 kCal
Fett30 g
Salt1.4 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer