Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

3
0
Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

Egengjord potatissallad slår alla halvfabrikat! Gör dressingen på gräddfil, dijon och ost, och blanda med potatisen. Roséstekt lax blir kvällens protein och passar utmärkt med den kalla salladen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
potatis
1/2
spetskål (à 800 g)
125 g
rädisor
65 g
mâchesallad

Dressing

1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
gräddfil
1 tsk
rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 dl
riven prästost
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Lax

4
port laxfilé (à 125 g)
1 tsk
olja
1 tsk
hel rosépeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2613 KJ / 624 kCal
Fett 30 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept