Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

Egengjord potatissallad slår alla halvfabrikat! Gör dressingen på gräddfil, dijon och ost, och blanda med potatisen. Roséstekt lax blir kvällens protein och passar utmärkt med den kalla salladen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Rosépepparstekt lax med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  potatis
1/2   spetskål (à 800 g)
125 g  rädisor
65 g  mâchesallad

Dressing

1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  gräddfil
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1 dl  riven prästost
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Lax

4   port laxfilé (à 125 g)
1 tsk  olja
1 tsk  hel rosépeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2613 KJ / 624 kCal
Fett30 g
Salt1.4 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad rosépepparlax
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxspett med citron
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxkotlett med limesmör
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxschnitzel med rosépeppar och rosévinsås
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga