Kyckling med krämig spetskål och mandel
Kyckling med krämig spetskål och mandel är en vinnande maträtt. Spetskålen sjuds i vin med timjan och grädde och serveras till stekt kyckling och rätten toppas med hackad mandel.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Spetskål
250 g spetskål
1 gul lök
1/2 msk olja
2 msk hackad färsk timjan (spara gärna några blad till servering)
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
salt
peppar
1 dl skållad hel mandel
Kyckling
600 g snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2776 KJ / 663 kCal
Fett28 g
Salt1.4 g
Kolhydrater53 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte super rolig, kanske lite smaklös. Kålen var bra dock.
Camilla
2021-10-08Bytte ut matvete mot ungrostad potatis, morötter och palsternacka. Funkade jättebra ihop. Såsen är helt underbar. Rekommenderar starkt
Molly
2021-10-07