Kyckling med krämig spetskål och mandel

7
2
Kyckling med krämig spetskål och mandel

Kyckling och rosmarin passar oerhört bra ihop, det är sedan gammalt. Att spetskål i vin, timjan och grädde skulle vara en lika ljuv kombo kommer du att få upptäcka här. Rätten toppas med hackad mandel.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Kyckling med krämig spetskål och mandel

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete

Spetskål

250 g spetskål
1/2 påse salladslök
1/2 msk olja
2 msk hackad färsk timjan
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven grana padano
salt
peppar
1 dl skållad hel mandel

Kyckling

600 g snabbfilé av kyckling
1/2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin
2 vitlöksklyftor

För alla

Gör glutenfri: byt matvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Ringla lite honung över kålen när den steks. Mandeln kan rostas i en stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Camilla

2021-10-08

Inte super rolig, kanske lite smaklös. Kålen var bra dock.

Molly

2021-10-07

Bytte ut matvete mot ungrostad potatis, morötter och palsternacka. Funkade jättebra ihop. Såsen är helt underbar. Rekommenderar starkt

Näringsvärde per portion

Energi 2776 KJ / 663 kCal
Fett 28 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept