Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp
![Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183519/cf_259/grillad_lax_med_somrig_sallad_och_korianderdipp.jpg)
Grillad lax, färskpotatis, jordgubbar och vattenmelon – finns det något somrigare? Tillsammans med en krispig sallad på spetskål, blomkål och fänkål och en krämig korianderdipp blir det här en härligt fräsch bowl full av sommarens bästa smaker.
![Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183519/cf_259/grillad_lax_med_somrig_sallad_och_korianderdipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sallad
200 g spetskål
200 g blomkål
1 fänkål
1 msk honung
pressad saft av 1 citron
1/2 tsk salt
70 g babyspenat
800 g färskpotatis
Korianderdipp
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 dl neutral olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 kruka hackad koriander
4 port lax à 125 g
2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
12 jordgubbar
300 g vattenmelon i bitar
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4231 KJ / 1011 kCal
Fett72 g
Salt3.71 g
Kolhydrater51 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer