Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp
Grillad lax, färskpotatis, jordgubbar och vattenmelon – finns det något somrigare? Tillsammans med en krispig sallad på spetskål, blomkål och fänkål och en krämig korianderdipp blir det här en härligt fräsch bowl full av sommarens bästa smaker.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
200 g spetskål
200 g blomkål
1 fänkål
1 msk honung
pressad saft av 1 citron
1/2 tsk salt
70 g babyspenat
800 g färskpotatis
Korianderdipp
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 dl neutral olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 kruka hackad koriander
4 port lax à 125 g
2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
12 jordgubbar
300 g vattenmelon i bitar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4231 KJ / 1011 kCal
Fett72 g
Salt3.71 g
Kolhydrater51 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer