Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp

7
0 Klimatsmart
Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp

Grillad lax, färskpotatis, jordgubbar och vattenmelon – finns det något somrigare? Tillsammans med en krispig sallad på spetskål, blomkål och fänkål och en krämig korianderdipp blir det här en härligt fräsch bowl full av sommarens bästa smaker.

Skriv ut
Grillad lax med somrig sallad och korianderdipp

Ingredienser

4 portioner

Sallad

200 g
spetskål
200 g
blomkål
1
fänkål
1 msk
honung
pressad saft av 1
citron
1/2 tsk
salt
70 g
babyspenat
800 g
färskpotatis

Korianderdipp

1
äggula
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
dijonsenap
2 dl
neutral olja
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
1
kruka hackad koriander
4
port lax à 125 g
2 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
12
jordgubbar
300 g
vattenmelon i bitar

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4231 KJ / 1011 kCal
Fett 72 g
Salt 3.71 g
Kolhydrater 51 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept