Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Grillad salsiccia med piadinabröd

Korven salsiccia al limone har en lätt citrussmak och får här ett läckert smaksällskap med pepparrot och fänkål i kronärtskockskräm. Det italienska tunnbrödet piadina kan du grilla lätt om du vill och sedan göra en rulle av. En oemotståndlig korvrätt som lätt blir nya favoriten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda lök och fänkål med kronärtskockskrämen och smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka persiljan grovt. 
  3. Dela korven på längden och grilla dem. 
  4. Bred på färskosten på bröden och toppa med korv, krämig fänkål och persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kronärtskockskrämen och korven.
Fri från ägg.
Gör gltuenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost med pepparrot.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med pepparrot.

Tips

Grilla gärna bröden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • 130 g kronärtskockscrème
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 salsiccia limone (à 120 g)
  • 125 g färskost med pepparrot
  • 4 tunnbröd (gärna piadina)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer