Pocherat ägg på aubergine
![Pocherat ägg på aubergine](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112703/cf_259/pocherat_agg_pa_aubergine.jpg)
Här toppas stekta aubergineskivor med ett pocherat ägg. Avsluta med att ringla över citron- och körveldressing och garnera med rädisor. Gott och grönt!
![Pocherat ägg på aubergine](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112703/cf_259/pocherat_agg_pa_aubergine.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Dressing
1/2 citron
1 kruka körvel
3 msk kronärtskockscrème
1 dl crème fraiche
salt och peppar
Aubergine
1 aubergine
2 msk olivolja
Ägg
3 l vatten
3 msk ättiksprit
8 ägg
Till servering
rädisor
65 g rucola
körvel
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi703 KJ / 168 kCal
Fett13 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g
Kommentarer