Bucatini med skocka och körvel
En underbar pastarätt i form av bucatini med skocka och körvel hittar du här. Den lite tjockare och ihåliga bucatinipastan passar utmärkt ihop med en krämig kronärtskockssås gjord på bland annat salladslök, kronärtskocksbottnar och körvel. Koka bellaverde och sockerärtor tills de blir perfekt krispiga och servera tillsammans med pastan och såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna bucatini)
200 g bellaverde broccoli
150 g sockerärtor
Kronärtskockssås
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1 msk olivolja
130 g kronärtskockscrème
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 kruka körvel
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 693 kCal
Fett42 g
Salt3.64 g
Kolhydrater60 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Love the Kronärtskockssås with pasta, it's a different flavor, very gourmet and fresh. I recommend this recipe!
Sara
2018-10-23