Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fylld avokado (Palta rellena)

Palta rellena är avokadohalvor som fyllts med en röra av rödlök, tonfisk, gräddfil, majonnäs och tomater. Den fyllda avokadon garneras med svarta oliver, ägg och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 port.

  1. Skala och hacka löken fint. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag. Blanda samman tonfisk, lök, gräddfil, majonnäs, salt och peppar.
  2. Fördela salladsbladen på 4 assietter. Skär tomaten i 4 klyftor och lägg på. Skala ägget, skär det i 4 klyftor.
  3. Dela avokadorna och ta bort skal och kärna. Pensla limejuice på avokadohalvorna så att de inte mörknar.
  4. Lägg en avokadohalva på varje salladsblad. Fördela tonfiskröran ovanpå.
  5. Dekorera med äggklyftor, oliver och persilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Spreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs eller byt majonnäsen mot crème fraiche. Uteslut äggklyftorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonäs
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat
  • 2 stora avokador
  • juicen från 1 limefrukt
Garnering
  • 1 hårdkokt ägg
  • svarta oliver
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer