Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Potatissallad med feta och örter

(34)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Potatissallad är en älskad favorit. Denna goda sallad med fetaost och oliver i är en annorlunda variant på klassikern. Potatissalladen ger du en fin krämighet med crème fraiche och gräddfil samt lite extra smak med hackad röd lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g kokt färskpotatisar
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 16 svarta oliver
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl färsk timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda potatis, lök, feta och oliver i en bunke.
  2. Rör ihop crème fraiche, gräddfil, örtkryddor. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner såsen i potatisblandningen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost, crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche och gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärde
Per portion

Energi
2080 kJ / 487 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept