Hemgjord färskost

12
5
Hemgjord färskost

Att göra sin egen färskost är inte så svårt som man kan tro. När du gör hemgjord färskost förbereder du filmjölk och gräddfil och smaksätter med oliver, basilika, soltorkade tomater och vitlök. Trevligt och gott.

Skriv ut
Hemgjord färskost

Ingredienser

20
1 l
filmjölk
3 dl
gräddfil

Smaksättning

10
soltorkade tomater
5
urkärnade, svarta oliver
5
urkärnade gröna oliver
1
kruka basilika
2
pressade vitlöksklyftor
-
salt och peppar
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Osten håller sig upp till en vecka i kylskåp. Använd vasslen som degvätska vid bakning. Vasslen går också att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anders

7/20/2020

Hur länge skall blandningen stå på spisen? Räcker det med att bara värma upp den?

Redaktionen ICAse

7/29/2020

Hej Anders! Tills blandningen blir 45-50°C. Hälsningar Michelle

Lova

7/12/2020

Min blev sandig, den har en textur som är lite åt det korniga hållet men inte så grovt. Kan det bero på att den blev för varm eller stod för varmt för länge?

Redaktionen ICAse

7/15/2020

Hej Lova! Troligtvis blev filmjölken och gräddfilen för varm och därför blev den korning i konsistensen. Nästa gång kan du mixa den slät med en stavmixer eller i matberedare om det blir kornig igen. Lycka till nästa gång! Hälsningar Elina

Jennifer

3/15/2020

Min blev jätterinnig? Vad gör jag för fel? Hur får man den sådär lite mer stabbig som sån man köper och mer krämig? Blev mer som en sås nu

Redaktionen ICAse

3/19/2020

Hej Jennifer! Är det möjligen så att filmjölk/grädden inte runnit av tillräckligt länge? Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept