Hemgjord färskost

16
7
Hemgjord färskost

Att göra sin egen färskost är inte så svårt som man kan tro. När du gör hemgjord färskost förbereder du filmjölk och gräddfil och smaksätter med oliver, basilika, soltorkade tomater och vitlök. Trevligt och gott.

Skriv ut
Hemgjord färskost

Ingredienser

20
1 l
filmjölk
3 dl
gräddfil

Smaksättning

10
soltorkade tomater
5
urkärnade, svarta oliver
5
urkärnade gröna oliver
1
kruka basilika
2
pressade vitlöksklyftor
-
salt och peppar

Gör så här

Tips

Osten håller sig upp till en vecka i kylskåp. Använd vasslen som degvätska vid bakning. Vasslen går också att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Carl

2021-03-19

En bra av-vattnings metod i konstruktion. Finns det någon bra sådan?

Irene

2021-02-28

Hej! Är den till 4 portioner? mvh, Irene

Anders

2020-07-20

Hur länge skall blandningen stå på spisen? Räcker det med att bara värma upp den?

Redaktionen ICAse

2020-07-29

Hej Anders! Tills blandningen blir 45-50°C. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept