Hemgjord färskost

Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
12
Hemgjord färskost

Att göra sin egen färskost är inte så svårt som man kan tro. När du gör hemgjord färskost förbereder du filmjölk och gräddfil och smaksätter med oliver, basilika, soltorkade tomater och vitlök. Trevligt och gott.

Hemgjord färskost

Ingredienser

20 portioner
1 l  filmjölk
3 dl  gräddfil

Smaksättning

10   soltorkade tomater
5   urkärnade, svarta oliver
5   urkärnade gröna oliver
1   kruka basilika
2   pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Gör så här

Tips

Osten håller sig upp till en vecka i kylskåp. Använd vasslen som degvätska vid bakning. Vasslen går också att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Ungefär vilken fetthalt blir det när man använder 3% respektive 0,5% filmjölk plus gräddfilen? (måste hålla ner fetthalt p g a kranskärlsbesvär) Susanne

Susanne

2024-04-25

Kan man använda hemmagjord färskost i en varm ostsås? Jag brukar göra en ostsås med färskost och använder i falsk lasagne.

Marie-louise

2024-04-12

Mums! Är den här okej att äta som gravid?

Cecilia

2023-12-21

Hej Cecilia! Så länge den inte innehåller några ingredienser som Livsmedelsverket avråder från när man är gravid så ska det gå bra. Läs mer hos Livsmedelsverket: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/gravida/mat-att-undvika Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-22

Testa liknande recept

Kumminfärskost med örter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minibröd med gräslök och lagrad ost
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskost med parmesan
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskost med kummin och örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brie- och tomattårta till drinken
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssallad från Fjärås
Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
Under 15 min att tillaga