Att göra sin egen färskost är inte så svårt som man kan tro. När du gör hemgjord färskost förbereder du filmjölk och gräddfil och smaksätter med oliver, basilika, soltorkade tomater och vitlök. Trevligt och gott.
Osten håller sig upp till en vecka i kylskåp. Använd vasslen som degvätska vid bakning. Vasslen går också att frysa.
Vad tyckte du om receptet?
12
5 st
Kommentarer
Anders
7/20/2020
Hur länge skall blandningen stå på spisen? Räcker det med att bara värma upp den?
Redaktionen ICAse
7/29/2020
Hej Anders!
Tills blandningen blir 45-50°C. Hälsningar Michelle
Lova
7/12/2020
Min blev sandig, den har en textur som är lite åt det korniga hållet men inte så grovt. Kan det bero på att den blev för varm eller stod för varmt för länge?
Redaktionen ICAse
7/15/2020
Hej Lova! Troligtvis blev filmjölken och gräddfilen för varm och därför blev den korning i konsistensen. Nästa gång kan du mixa den slät med en stavmixer eller i matberedare om det blir kornig igen. Lycka till nästa gång! Hälsningar Elina
Jennifer
3/15/2020
Min blev jätterinnig? Vad gör jag för fel? Hur får man den sådär lite mer stabbig som sån man köper och mer krämig? Blev mer som en sås nu
Redaktionen ICAse
3/19/2020
Hej Jennifer! Är det möjligen så att filmjölk/grädden inte runnit av tillräckligt länge? Hälsningar Ulrika
Kommentarer
Anders
7/20/2020Hur länge skall blandningen stå på spisen? Räcker det med att bara värma upp den?
Redaktionen ICAse
7/29/2020Hej Anders! Tills blandningen blir 45-50°C. Hälsningar Michelle
Lova
7/12/2020Min blev sandig, den har en textur som är lite åt det korniga hållet men inte så grovt. Kan det bero på att den blev för varm eller stod för varmt för länge?
Redaktionen ICAse
7/15/2020Hej Lova! Troligtvis blev filmjölken och gräddfilen för varm och därför blev den korning i konsistensen. Nästa gång kan du mixa den slät med en stavmixer eller i matberedare om det blir kornig igen. Lycka till nästa gång! Hälsningar Elina
Jennifer
3/15/2020Min blev jätterinnig? Vad gör jag för fel? Hur får man den sådär lite mer stabbig som sån man köper och mer krämig? Blev mer som en sås nu
Redaktionen ICAse
3/19/2020Hej Jennifer! Är det möjligen så att filmjölk/grädden inte runnit av tillräckligt länge? Hälsningar Ulrika