Hemgjord färskost

Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
13
Hemgjord färskost

Att göra sin egen färskost är inte så svårt som man kan tro. När du gör hemgjord färskost förbereder du filmjölk och gräddfil och smaksätter med oliver, basilika, soltorkade tomater och vitlök. Trevligt och gott.

Hemgjord färskost

Ingredienser

ca 650 g
1 l  filmjölk
3 dl  gräddfil

Smaksättning

10   soltorkade tomater
5   urkärnade, svarta oliver
5   urkärnade gröna oliver
1   kruka basilika
2   pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Gör så här

Ca 650 g räcker till ca 20 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Hur många gram blir osten efter silandet?

Deniz

2024-08-09

Hej Deniz! Det blir ca 650 g ost. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-08-16

Hej! Ungefär vilken fetthalt blir det när man använder 3% respektive 0,5% filmjölk plus gräddfilen? (måste hålla ner fetthalt p g a kranskärlsbesvär) Susanne

Susanne

2024-04-25

Kan man använda hemmagjord färskost i en varm ostsås? Jag brukar göra en ostsås med färskost och använder i falsk lasagne.

Marie-louise

2024-04-12

Testa liknande recept

Kumminfärskost med örter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskost med parmesan
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minibröd med gräslök och lagrad ost
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskost med kummin och örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brie- och tomattårta till drinken
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemlagad ruccolafärskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga