Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Roséns spätta

Roséns spätta är ett smakrikt och härligt fiskrecept. Fiskfilén paneras med krossad rosépeppar och rivet citronskal innan fisken serveras med nykokt pasta smaksatt med bönor, parmesanost och basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Koka pasta enligt förpackningens anvisning. När ca 5 minuter återstår, tillsätt frysta (otinade) gröna bönor.
  2. Blanda ströbröd, salt, krossad rosépeppar och rivet citronskal på en tallrik. Vänd 500 g fiskfilé i blandningen.
  3. Hetta upp en panna med 1-2 msk olja. Stek fisken ett par minuter per sida.
  4. Mixa basilika, vitlöksklyfta, riven parmesanost och 1 msk olivolja. Späd med ½ dl vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i grytan och rör ner basilikasåsen. Hetta upp. Servera gärna med riven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 280 g pasta
  • 1 paket frysta (otinade) gröna bönor (à ca 300 g)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk lätt krossad rosépeppar
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 500 g fiskfilé (t ex spätta)
  • 2 msk olja
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer