Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelkaka de luxe

Äppelpaj är en klassisk efterrätt som uppskattas av både barn och vuxna. Detta recept på lyxig äppelkaka är riktigt smarrigt och passar utmärkt att bjuda på som dessert eller till fikat. Servera kakan tillsammans med vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Smält matfettet i en stekpanna. Stek äpplena några minuter under omrörning. Tillsätt calvados, kardemumma och russin. Häll äpplena i en ugnssäker form.
  3. Mal valnötterna i en mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver och blanda i äggpöset. Bred smeten över äpplena. Grädda i 25-30 min.
  4. Servera äppelkakan lätt avsvalnad med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk Calvados
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1/2 dl russin
  • 100 g valnötter
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?