Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallon- och paprikamarmelad till ost

Ett smakfullt recept på tillbehör att servera till ostarna på ostbrickan. Du gör marmeladen av paprika, olivolja, hallon, vanilj och gelésocker. Utsökt till ost som appenzeller eller manchego.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Pensla olivoljan på skalet och lägg dem med skalet uppåt i en ugnsfast form, sätt mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg sedan paprikan i en bunke och täck med plastfolie och låt det stå i 15 minuter. Skala sedan paprikan och skär den i tärningar.
  3. Häll upp hallonen i en kastrull, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna, lägg ner den urskrapade vaniljstången i hallonen. Tillsätt socker och paprikatärningarna. Koka sakta 20 minuter.
  4. Ät marmeladen till ost, t.ex. appenzeller, manchego och tunt knäckebröd.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 250 g djupfrysta hallon
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl gelésocker
Tillbehör
  • ost t ex manchego
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?