Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde är en förstaklassig efterrätt som garanterat kommer att uppskattas av dina gäster. Pajen har en härlig fyllning av äpple, hasselnötter och sirap och till äppelpajen serveras en gräddig kräm av mandellikör.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2004
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkfri: byt vispgrädden mot mjölkfritt gräddalternativ från t.ex. Oatly eller Beneviva. Använd mjölkfritt margarin istället för smör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Birgitta
2006-12-28Underbart Gott! Du får garanterat lyriska gäster! Tips: Jag gjorde 30 st i pappersformar till utomhusfest. Gästerna lossade själva glatt pajen från formarna och la på assiett. Grädden gick åt. OBS! Gör inte en jättedeg. Gör 6x5 degar för att hålla koll på fördelningen.
Ica
2006-07-26grädden blev väldigt god,tänk på att blanda i mer mjöl i degen än vad som anges i receptet.