Äppelkaka med kanel och lingon

Saftig äppelkaka med kanel och lingon är en härlig och rejäl kaka som gärna bakas dagen före den ska avnjutas. Servera gärna med lite grädde eller bara en god kopp kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stLäste tidigare recensioner eftersom jag misstänkte att kakan behövde mer ”jäsmedel” och längre tid i ugnen än vad som är angivet. Tog förutom 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat och gräddade kakan i ugnen i 60 min. Den blev perfekt saftig!
Sylwia
Mycket saftig kaka tack vare det rivna äpplet. Jag hade i frusna bär...hallon och blåbär...för hade inga lingon hemma. Blev gott!
Maj
Mycket god och enkel kaka. Gillade smakkombinationen med rivna äpplen och lingon. Saftig och frisk, inte för söt.
Katrina
Den blir så saftig och god, smörjde också med smör och kokos.👍😊
Annelie
Glömde säga att jag smörjde formen med smör och riven kokos. Fantastisk god och saftig kaka!
Minerva
Jag använde farinsocker istället, riven citron skal, lingonsylt och bikarbonat (även bakpulver). Jag dubblade alla ingredienser men ökade äpple mängden till 700 gram tärnade. Sparade 8 st äppel ringar att dekorera kakan med (jag tryckte de lätt i smeten). Kakan är godaste när den vilat i kylskåpet minst en dag. Mkt vanilj sås till!!!! En timme tog den att gräddas.
Minerva
Jag gillar äpplebitar i kaka så jag tärnade ca ett halvt äpple och rev resten. Kan ändå hålla med tidigare recensenter om att det inte 'händer' så mycket i kakan, och då hade jag i extra kanel. Den är inte jättesöt vilket jag visserligen uppskattade men jag tror den behöver kryddas upp lite mer. Kan tänka mig att muscavado är bra ersättare till råsockret. Slutligen tyckte jag den var smörig i överkant. Jag tror man kan dra ner på mängden utan att förlora vare sig i saftighet eller smak.
Emelie
jag baka denna kaka precis som det stod på receptet hade frysta lingon både i och ovanpå den blev superb. ta den till efterätt med en klick grädde, eller som ensam kaka till en god kopåp kaffe
Irene
Jag håller med om att den skall bakas en dag före avnjutnuning.Kakan är en super god avslutning på en middag med vilt.
Barbro
Baka gärna kakan dagen innan den ska avnjurtas, den blir saftigare då. Jag använde frysta lingon och det funkade bra. Dessutom förenklade jag ytterligare genom att inte kärna ur äpplena utan rev dem s a s utifrån och in till kärnhuset och jag rev dem på grövsta sidan. f ö följde jag för ovanlighetens skull receptet :)
Ina