Skånsk äppelkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skånsk äppelkaka

Gör middagen komplett med en luftig och beundransvärd äppelkaka, drypande av vaniljsås! De smörsteka brödmulorna varvar du med äpplen och äppelmos för att sedan ugnsbaka den härliga kakan och servera ljummen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa kavringen i en matberedare till smulor. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  3. Stek brödsmulorna i matfettet, smaksätt med socker och kanel.
  4. Varva brödet med äppelmos och äpplen i en ugnssäker form. Underst och överst ska vara bröd.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera ev med mjölkfri vaniljglass (havre- eller sojaglass).
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri vaniljglass (havre- eller sojaglass).

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 10 skivor kavring
  • 1 1/2 äpplen
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 1/2 dl äppelmos
Lägg till i inköpslistan