Rönnbärsgelé

Söt och god rönnbärsgelé som passar att servera till många rätter. Använd gelésocker så blir det enkelt att koka din gelé. En vackert röd gelé som är riktigt härlig att ställa fram på bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1816 KJ / 435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater95 g
Protein2 g
Kommentarer
13 stVarför blev den så besk inte god
Helena
Hur länge står sig gelén? Är det konserveringsmedel i multi gelé socker?
Anita
Hej Anita! Gelesockret innehåller inte konserveringsmedel. Med bra och fräscha rönnbär, god hygien, rena burkar och tillräcklig mängd socker och eventuellt konserveringsmedel är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att titta, att dofta och smaka om man är osäker när burken eller flaska tas fram. Detta recept innehåller ju ganska lite socker men jag skulle gissa att just rönnbär är tåliga. Kylskåp är så klart det bästa att förvara gelén i. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Glömde ha i äpplen🤔 hur gör jag? /Carina
Carina
Hej Carina! Äpplen är bara för smak. Skaka på gelen och tycker du att den är god så hoppa bara över äpplet. Annars skulle jag smälta om gelen och tillsätta lite äppeljuice. Hälsningar Niclas
ICA-köket
@ Petter. Gelesocker innehåller inte gelatin utan vegetabiliskt geleringsmedel (karragenan och fruktkärnmjöl).
Gabriella
Vad för man om gelé inte är klar enligt testet?
Andreas
Hej Andreas! Då kokar man bara en stund till och gör ett nytt geléprov. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
@Hans, och så är jag ganska säker att mängder anges utifrån liter saft snarare än kg bär.
Petter
@hans. Jag tror pektin är bättre för detta. I vart fall är det vad alla använder, vet inte riktigt varför. Tror att gelatinet blir "segare" än pektin för samna "fasthet".
Petter
Hans, det funkar inte med syltsocker, då blir gelén för lös. Måste vara gelésocker. Om det går att använda gelatin vet jag inte. Hälsningar Peter
Peter
Hej! Om man vill använda vanligt socker och gelatin istället för syltsocker, hur mycket socker och gelatin ska användas per 1 kg rönnbär? Hans
Hans
Hej Hans! Det går säkert fint. Ta lika mycket socker som gelésocker och läs sedan på förpackningen för gelatinblad och följ instruktionerna där. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur mycket gelé blir det?
Marianne
Hej Marianne! Det blir ca 6 dl gelé. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket