UNDER 30 MIN | Enkel

Romsås med röd stenbitsrom

Romsås med en bit grillad lax är en maträtt som kan få de flesta att ta en omgång till. Smakerna av gräslök och majonnäs i den kalla såsen passar suveränt ihop med sältan och värmen från den grillade laxen. Det här är sås som kan få vilken grillmiddag som helst att bli minnesvärd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka gräslöken.
  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk tångcaviar eller röd stenbitsrom
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1088 kJ / 260 kCal