Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök

Ett lite annorlunda recept på den ljuvliga smörsåsen beurre blanc – här på ett nytt vis med hackade vindruvor, gräslök och rom eller kaviar. En sås som passar perfekt till fisk!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är för 4 port och ger ca 3dl sås.
  1. Skala och finhacka löken. Lägg lök, vin och vinäger i en kastrull och koka upp. Låt koka ihop tills 2–3 msk återstår (för 3 dl sås).
  2. Skär smöret i tärningar. Vispa ner i fyra omgångar på medelvärme. Ta från värmen och tillsätt druvor, regnbågsrom och gräslök. Smaka av med salt. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 bananschalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kvartade kärnfria druvor
  • 2 msk forell- regnbågsrom eller tångkaviar
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2058 kJ / 492 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer