Romröra

Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
3
Romröra

Romröra, ett uppskattat tillbehör på festbordet, som du mycket enkelt blandar ihop med lite stenbitsrom. Crème fraiche och kvarg är den krämiga basen för röran som du ger smak av hackad gräslök innan rommen tillsätts.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Romröra

Ingredienser

10 portioner
1   burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl  lätt crème fraiche
1/2 dl  hackad gräslök
75 - 100 g  stenbitsrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

hur mycket creme fraich??

Susanne

2007-05-21

jag skulle byta ut kesella/lätt creme fraichen mot gräddfil i övrigt dess samma...

Ritva

2005-06-11

lätt att göra, fräsch, o si´st men inte minst....god!

Desirée

2004-03-22

Testa liknande recept

Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sandefjordsås
Betyg 4.7 av 5.
34 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga