Romröra

13
3
Romröra

Romröra, ett uppskattat tillbehör på festbordet, som du mycket enkelt blandar ihop med lite stenbitsrom. Crème fraiche och kvarg är den krämiga basen för röran som du ger smak av hackad gräslök innan rommen tillsätts.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Romröra

Ingredienser

10 portioner
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl hackad gräslök
75 - 100 g stenbitsrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Susanne

2007-05-21

hur mycket creme fraich??

Ritva

2005-06-11

jag skulle byta ut kesella/lätt creme fraichen mot gräddfil i övrigt dess samma...

Desirée

2004-03-22

lätt att göra, fräsch, o si´st men inte minst....god!