Romröra

Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Romröra

Romröra, ett uppskattat tillbehör på festbordet, som du mycket enkelt blandar ihop med lite stenbitsrom. Crème fraiche och kvarg är den krämiga basen för röran som du ger smak av hackad gräslök innan rommen tillsätts.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Romröra

Ingredienser

10 portioner
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl hackad gräslök
75 - 100 g stenbitsrom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat

Kommentarer

hur mycket creme fraich??

Susanne

2007-05-21

jag skulle byta ut kesella/lätt creme fraichen mot gräddfil i övrigt dess samma...

Ritva

2005-06-11

lätt att göra, fräsch, o si´st men inte minst....god!

Desirée

2004-03-22

Testa liknande recept

Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Oströra
Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sandefjordsås
Betyg 4.8 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad