Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Romröra

Romröra, ett uppskattat tillbehör på festbordet, som du mycket enkelt blandar ihop med lite stenbitsrom. Crème fraiche och kvarg är den krämiga basen för röran som du ger smak av hackad gräslök innan rommen tillsätts.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Blanda kvarg, crème fraiche och gräslök. Vänd försiktigt ner rommen. Ställ kallt.
  2. 30 minunter före servering: Lägg upp romröran i ett par skålar. Ta fram en i taget.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 100 g stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer