Rökt lax med rostade rotfrukter
Rökt, saftig lax som serveras på en bädd ugnsrostade, färgsprakande rotfrukter. Laxen toppas med en ljuvligt god sås gjord på crème fraiche, ishavsrom och färsk dill. Ishavrommen ger den svalkande såsen färg, smak och en underbar textur. Garnera med späda hjärtsalladsblad och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
2 morötter
1/2 msk olivolja
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
75 g ishavsrom
1 dl crème fraiche
ca 300 g rökt lax
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2959 KJ / 706 kCal
Fett36 g
Salt3.58 g
Kolhydrater47 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat.
Ingela
2022-10-21Gott! Fick detta recept i Icas matkasse. Jag la till lite brysselkål och örtkrydda till rotfrukterna. Till såsen adderade jag citron och finhackad rödlök. Ett recept man kan variera på många sätt!
Sara
2017-11-24