Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rökt lax med rostade rotfrukter

Rökt, saftig lax som serveras på en bädd ugnsrostade, färgsprakande rotfrukter. Laxen toppas med en ljuvligt god sås gjord på crème fraiche, ishavsrom och färsk dill. Ishavrommen ger den svalkande såsen färg, smak och en underbar textur. Garnera med späda hjärtsalladsblad och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Dela potatisen och morötterna i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med olivoljan och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta på den förvärmda plåten ca 20 minuter.
  4. Hacka dillen och blanda med rom och crème fraiche.
  5. Skär laxen i bitar och värm den på rotfruktsplåten när det återstår ca 5 minuter av tiden.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera laxen med rotfrukter, sås och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 75 g ishavsrom
  • 1 dl crème fraiche
  • ca 300 g rökt lax
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2959 kJ / 706 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer