Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kryddig pepparsill

Kryddig sill i en underbar ättikslag. Rosépeppar, vitpeppar, grönpeppar, kryddpeppar och stjärnanis ger smak åt denna aptitliga inlagda sill. Servera den på buffébordet eller med kokt potatis, en klick gräddfil och finhackad gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär moroten och löken i skivor. Rosta alla pepparsorter och stjärnanis i en torr och het stekpanna ca 30 sekunder.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.
  3. Varva de rostade kryddorna, lagerblad, sill, lök och morot.
  4. Häll på Grundrecept ättikslag så att den täcker. Ställ i kylen i 1-2 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten morot
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 silverlök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 grönpepparkorn
  • 5 rosépepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 5 lagerblad
  • 1 sats grundrecept ättikslag (se länk nedan under steg 4)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer