Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbssalsa

Somrig och annorlunda salsa med jordgubbar, gräslök och gurka. Utmärkt rätt att imponera på vännerna med, som kommer att älska den här underbara och tilltalande jordgubbssalsan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, snoppa och hacka jordgubbar smått. Skölj och fintärna gurka.
  2. Blanda jordgubbar, gurka och hackad gräslök i en skål. Tillsätt olja och dragonvinäger. Krossa rosé - och grönpepparkorn grovt och blanda i. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Låt stå kallt ca 1 timme.
  3. Passar till: Fläsk-och nötkött, kyckling och kalkon eller till getost.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar ca 250 g)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 msk olja
  • 1 msk dragonvinäger
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1/2 tsk grönpepparkorn
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?