Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med kallrökt lax

Den här pastarätten innehåller många spännande smaker i en härlig kombination. En pastarätt med lax och blodapelsin, kryddad med lite oregano, persilja, och kapris gör ingen besviken!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla/hacka grönpepparn. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
  2. Tvätta apelsinen under varmt vatten. Finriv skalet och lägg åt sidan. Skär bort resten av apelsinskalet med kniv. Skär fruktköttet i bitar.
  3. Mixa apelsinbitar, olja, grönpeppar, 2/3 av pinjenötterna, kapris, oregano, persilja och salt med stavmixer eller i matberedare. 
  4. Skär laxen i små bitar och blanda med den mixade röran. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med laxröran. Mal över peppar och strö över resterande pinjenötter och apelsinskal. Servera genast!

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g pasta, t ex rigatonipasta
  • 150 g kallrökt lax
  • 1/2 tsk torkade grönpepparkorn
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 blodapelsin
  • 1/2 msk kapris
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl plockade persiljeblad
  • 5 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!