Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepprig jordgubbssalsa

Ett utsökt recept på pepprig jordgubbssalsa som passar utmärkt till exempelvis grillat kött. Du gör salsan av bland annat jordgubbar, gurka, gräslök, vinäger och pepparkorn. En kryddig och härlig salsa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna smått. Skölj, skala, kärna ur och fintärna gurkan.
  2. Blanda jordgubbar, gurka och gräslök i en skål. Tillsätt olja och dragonvinäger. Krossa rosé - och grönpepparkorn grovt och blanda i.
  3. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Låt stå kallt i ca 1 timme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl jordgubbar
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl skuren gräslök
  • 2 msk olja
  • 2 msk dragonvinäger (eller annan röd eller vit vinäger)
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1/2 tsk grönpepparkorn
Lägg till i inköpslistan