Rökig kycklinggryta med svamp
En underbar kycklinggryta med smak av svamp, bacon, champinjoner, vitlök, rött vin, lagerblad, timjan och persilja. Grytan är mustig, mättande och en strålande god rätt till variation i vardagen. Servera den rökiga kycklinggrytan med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
120 g bacon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
3 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 förp persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 549 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater50.5 g
Protein32.5 g
Kommentarer
Väldigt god och enkel gryta! Som en enkel version av burugundisk gryta
Johanna
2023-10-21Smaken blev ok men utseendet förtog upplevelsen - allting blev lila/rosa av vinet
Joakim
2023-01-15Nja, det var ingen höjdare... Varken smakmässigt eller utseendemässigt. Hela rätten blev lila av rödlöken och vinet och såsen blev simmig/vattnig.
Hanna
2013-04-21