Rökig kycklinggryta med svamp
![Rökig kycklinggryta med svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72752/cf_259/rokig_kycklinggryta_med_svamp__.jpg)
En underbar kycklinggryta med smak av svamp, bacon, champinjoner, vitlök, rött vin, lagerblad, timjan och persilja. Grytan är mustig, mättande och en strålande god rätt till variation i vardagen. Servera den rökiga kycklinggrytan med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
![Rökig kycklinggryta med svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72752/cf_259/rokig_kycklinggryta_med_svamp__.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
120 g bacon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
3 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 förp persilja (à 20 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Marinera de skurna kycklingbitarna i vin, lagerblad och timjan över
natten i kylskåp. Lyft upp kycklingen och använd marinaden till såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 549 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater50.5 g
Protein32.5 g
Kommentarer
Väldigt god och enkel gryta! Som en enkel version av burugundisk gryta
Johanna
2023-10-21Smaken blev ok men utseendet förtog upplevelsen - allting blev lila/rosa av vinet
Joakim
2023-01-15Nja, det var ingen höjdare... Varken smakmässigt eller utseendemässigt. Hela rätten blev lila av rödlöken och vinet och såsen blev simmig/vattnig.
Hanna
2013-04-21