Rökig kycklinggryta med svamp

11
2
Rökig kycklinggryta med svamp

En underbar kycklinggryta med smak av svamp, bacon, champinjoner, vitlök, rött vin, lagerblad, timjan och persilja. Grytan är mustig, mättande och en strålande god rätt till variation i vardagen. Servera den rökiga kycklinggrytan med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Rökig kycklinggryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
120 g bacon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
3 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 förp persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Marinera de skurna kycklingbitarna i vin, lagerblad och timjan över natten i kylskåp. Lyft upp kycklingen och använd marinaden till såsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Joakim

2023-01-15

Smaken blev ok men utseendet förtog upplevelsen - allting blev lila/rosa av vinet

Hanna

2013-04-21

Nja, det var ingen höjdare... Varken smakmässigt eller utseendemässigt. Hela rätten blev lila av rödlöken och vinet och såsen blev simmig/vattnig.

Näringsvärde per portion

Energi 2300 KJ / 549 kCal
Fett 176 g
Kolhydrater 505 g
Protein 325 g
Läs mer om näringsvärden