Rökig kycklinggryta med svamp

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
3
Rökig kycklinggryta med svamp

En underbar kycklinggryta med smak av svamp, bacon, champinjoner, vitlök, rött vin, lagerblad, timjan och persilja. Grytan är mustig, mättande och en strålande god rätt till variation i vardagen. Servera den rökiga kycklinggrytan med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Rökig kycklinggryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
120 g bacon
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
3 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 förp persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god och enkel gryta! Som en enkel version av burugundisk gryta

Johanna

2023-10-21

Smaken blev ok men utseendet förtog upplevelsen - allting blev lila/rosa av vinet

Joakim

2023-01-15

Nja, det var ingen höjdare... Varken smakmässigt eller utseendemässigt. Hela rätten blev lila av rödlöken och vinet och såsen blev simmig/vattnig.

Hanna

2013-04-21

Näringsvärde per portion

Energi2300 KJ / 549 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater50.5 g
Protein32.5 g

Testa liknande recept

Kyckling i dillsås
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingkalops
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingpanna med citron och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin med ris
Betyg 3.8 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med oliver och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett yakitori
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga