Kycklingpanna med citron och rosmarin
Denna kycklingpanna är en krämig och god maträtt som smaksatts med citron och rosmarin. De spröda sockerärtorna bidrar med en härlig krispighet till den möra kycklingen. Serveras med ris och ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
rivet skal av 1 citron
1 msk saft av citron
600 g kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rosmarin
2 dl lätt crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
200 g sockerärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater71 g
Protein40.3 g
Kommentarer
Denna rätt gillar alla i familjen! Fast tar mindre mängd rosmarin. (Allra helst en kvist färsk.) Det är stor skillnad i smaken på en härligt mjuk o gul eko citron än en ”vanlig”.
Cecilia
2023-03-17Nej. Lätt att det blir besk smak iom citronskalet. Tanken med citron och rosmarin är toppen. Tycker dock det är för mycket av de båda i denna rätt. Ska testa igen med mindre av dessa.
Sara
2022-11-30Enkelt och gott! Funkar bra att frysa in också!
Björn
2014-08-22