Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingpanna med citron och rosmarin

Denna kycklingpanna är en krämig och god maträtt som smaksatts med citron och rosmarin. De spröda sockerärtorna bidrar med en härlig krispighet till den möra kycklingen. Serveras med ris och ett gott bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur juicen.
  2. Stek kycklingen i matfettet i en stekpanna, krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda crème fraiche, citronjuice och smulad buljongtärning eller fond, rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Strö över citronskalet.
  3. Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera kycklingpannan med ris eller annat gryn, sockerärter och ett gott vitt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk saft av citron
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 200 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2556 kJ / 611 kCal