Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto

7
1
Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto

Kycklingsauté med dijonsenap, haricots verts och pesto är en förtjusande middagsrätt. Du bryner bitar av kycklinglårfilé och tillför sedan alla goda ingredienser. Servera gärna med ris eller bulgur till.

Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
salt och svartpeppar
250 g haricots verts (bönor)
70 g färsk spenat
pesto att toppa med

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, gluten och ägg) och på peston.
Gör mjölkproteinfri: använd havre- eller sojabaserad matlagningsgrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri matgrädde.
Gör glutenfri: välj fullkornsris i stället för bulgur och bjud glutenfritt bröd till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sandra

2007-08-28

Vet inte om mina ändringar kan vara det som gjorde susen, men vi hade ingen spenat så det hoppade jag över och så tog vi två vitlöksklyftor och 1 dl vitt vin istället för vatten. Det blev i alla fall mycket gott! Rekommenderas.

Näringsvärde per portion

Energi 2094 KJ / 500 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden