Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto
Kycklingsauté med dijonsenap, haricots verts och pesto är en förtjusande middagsrätt. Du bryner bitar av kycklinglårfilé och tillför sedan alla goda ingredienser. Servera gärna med ris eller bulgur till.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
salt
svartpeppar
250 g haricots verts (bönor)
70 g färsk spenat
pesto att toppa med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 500 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vet inte om mina ändringar kan vara det som gjorde susen, men vi hade ingen spenat så det hoppade jag över och så tog vi två vitlöksklyftor och 1 dl vitt vin istället för vatten. Det blev i alla fall mycket gott! Rekommenderas.
Sandra
2007-08-28