Kycklingkalops
Denna mustiga kycklingkalops passar perfekt på kalla dagar. Den brynta kycklingen läggs ner i en gryta där de övriga ingredienser tillsätts efterhand. Låt kycklinggrytan puttra ihop och servera sedan med potatis och kokta rödbetor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
2 morötter
1 purjolök
1 msk smör
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad
1 tsk kinesisk soja
1/2 msk vetemjöl
ev salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1529 KJ / 365 kCal
Kommentarer
Måste tillägga två saker: 1. Mer mjöl och mindre vatten behövs för att ge en tillräcklig tjock sås. Med föreslagen mängd blir det soppa! 2. Jag har aldrig sett förpackningar med 500 g lårfile. Oftast är de på ett knappt kg eller ibland som 300g. Så varför ange mängder som innebär att du ska ha ett halvt paket? Vi lagar på hela kilot och har 2-3 middagar klar beroende på antal ätande.
Sigvard
2023-10-30Vi har lagat detta många gånger, och det blir kolossalt gott och går snabbt. Men redan första gången insåg vi att det behövde justeras. 2 dl vatten, 3 msk mjöl och mer soja och buljong/fond till att börja med. Sedan måste morötterna i samtidigt med vattnet och kryddorna och koka minst 5 minuter för att bli ätmjuka. Samma sak med purjon, 2 minuter är för lite. Och vi har ofta ris till och då gör vi i ordning det först!
Sigvard
2023-10-30Morötter 3 min koktid?
Ingemar
2021-11-22