Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingkalops

Denna mustiga kycklingkalops passar perfekt på kalla dagar. Den brynta kycklingen läggs ner i en gryta där de övriga ingredienser tillsätts efterhand. Låt kycklinggrytan puttra ihop och servera sedan med potatis och kokta rödbetor.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i stora bitar. Skala morötterna. Skär morötter och purjolök i strimlor.
  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpeppar, lagerblad och soja.
  4. Låt grytan koka ca 5 minuter.
  5. Lägg i morötter och häll i mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka 3 minuter.
  6. Rör i purjolöken och koka ca 2 minuter till. Servera med kokt potatis och kokta rödbetor, färska eller frysta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med majsstärkelse, Maizena.
Gör mjölkfri: ersätt smör med olja eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 tsk krossad kryddpeppar
  • 2 smulade lagerblad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 msk vetemjöl
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1529 kJ / 365 kCal
Läs mer om näringsvärden