Rökig karré med ananas- och bönsalsa
Upptäck fläskkarré på nytt sätt. Grilla, glaza och strimla fint. Ät som tacos med en salsa på svarta bönor, ananas och fetaost. Gott, nytt och väldigt spännande!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
8 portioner
800 g benfri fläskkarré
mjuka och hårda tacoskal
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Svart bönsalsa
1 förp svarta bönor (à 400 g)
1/2 färsk ananas (1/2 ananas motsvarar ca 500 g)
1 röd paprika
2 salladslökar
150 g fetaost
Rökig glaze
1 dl flytande honung
1 tsk liquid smoke (rökextrakt på flaska)
2 msk soja
1/2 tsk chiliflakes (1/2 tsk motsvarar 1 hackad färsk chili)
1 msk olja
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2683 KJ / 641 kCal
Fett26 g
Salt3.94 g
Kolhydrater66 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott. Särskilt salsan var en oväntad smakupplevelse men passade mycket bra till köttet.
Hanna
2013-07-29