Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Rökig Rimlag

I denna rökiga rimlag krossas hela vitlöksklyftor och blandas tillsammans med lagerblad, honung, timjan och en skvätt liquid smoke. Rimmat kött behåller sin saftighet och i denna blandning tillsätts en god kompott av härliga och rökiga smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet.
  2. Krossa vitlöksklyftorna lätt med handen, de behöver inte skalas. Mät upp salt, honung, vitlök, lagerblad, timjan och liquid smoke och slå över det varma vattnet och låt svalna. 
  3. Rimma köttet i ca 6-10 timmar. Skölj med kallt vatten och torka med hushållspapper och låt gärna vila innan tillagning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fläsk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt (2 msk motsvarar 50 g)
  • 2 msk honung
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 hela lagerblad
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 tsk liquid smoke
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer