Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad entrecôte med steklök, bondbönor och svartpeppar- & rödvinssmör

Du får en lyxig sommarkänsla när du sätter tänderna i den här saftiga grillade entrecôten. Tallriken förgylls med ett mumsigt svartpeppar- och rödvinssmör och färgglada bondbönor och steklök.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i smör med grovmalen svartpeppar. Slå på vinet och låt det koka ihop. Kyl av.
  3. Blanda vin- och svartpepparblandningen med smöret. Salta eventuellt. Forma med en ljummen sked smöret till små "ägg".
  4. Öppna bondbönsbaljorna och ta ut bönorna. Koka dem 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och skala dem.
  5. Skala steklökarna. Stek dem i en stekpanna med smör på lagom värme tills de får en gyllenbrun färg. Lägg i och värm bönorna.
  6. Valnötterna rostas lätt i ugnen eller i stekpanna på låg värme så att de inte bränns. Grovhacka valnötterna.
  7. Skölj och skär salladen i lagom storlek. Blanda med t ex en färdig vinägrett. Fördela nötterna på salladen.
  8. Grilla köttet några minuter per sida (går bra i grillpanna också). Servera med smör och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte (ca 800 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1/2 dl rött vin
  • 100 g rumstempererat smör
  • 200 g bondbönor
  • ca 300 g blandad sallad (t ex ruccola, isbergs, roman och ekblad)
  • färdig vinägrett på flaska
  • 1 dl valnötter
  • 16 små steklökar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2940 kJ / 700 kCal
Fett: 54 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer