Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré

Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré

Kyckling som bräseras i rödvin med buljong, tomater och rosmarin och ett potatismos som görs på mandelpotatis och mjölk. Det vattnas redan i munnen. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g mandelpotatis
2 dl mjölk
salt
peppar
2 förp kycklinglårfilé (à 300 g)
1 förp röd steklök (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp körsbärstomater på burk (à 400 g)
1/2 kruka rosmarin

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket god och mustig. Kommer tillagas fler gånger

    Johanna

  • Fantastisk god gryta! Godare än jag kunde ana. Använde färska coctailtomater som blev ljuvliga i grytan. Potatisgratäng till funkade perfekt!

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2045 KJ / 491 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Biffgryta med svamp och rödvin
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad