Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödvinskokta äpplen

Smakrikt och behagligt är rödvinskokta äpplen. Syrlig äppelcidervinäger, vatten och rött vin kokas upp. Kraftfulla chilifrukter och äpplen, sötade med socker, blandas ner. En utsökt äppelrätt med kryddiga smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukterna.
  2. Skala och strimla löken. Blanda med övriga ingredienser, utom äpplena, i en kastrull.
  3. Låt koka i 5 minuter. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i lagen. Låt äpplena koka under lock tills de är lagom mjuka.
  4. Häll upp i en skål och lägg över en tallrik så att inte äpplena flyter upp. Låt gärna stå i kylen över natten.

Tips

Gott att servera till olika kötträtter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 chilifrukter
  • 2 schalottenlökar
  • 2 1/2 dl rött vin
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 3 äpplen (3 äpplen motsvarar ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?