Rödvinsbräserad griskind med champinjoner

Betyg 1.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödvinsbräserad griskind med champinjoner

Den rödvinsbräserade griskinden skärs i skivor för att sedan sjuda tillsammans med de stekta champinjonerna i en grytbas gjord på rödvin. Medan grytan förbereds har du tid att göra klart salladen gjord på bland annat salladslök och plommontomater. Servera med valfritt gryn. Gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Rödvinsbräserad griskind med champinjoner

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
300 g griskind
150 g champinjoner
1 msk smör
280 g grytbas av rödvin
1/2 kruka bladpersilja

Sallad

1/2 ask miniplommontomater (à 250 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 hjärtsallad
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
salt
peppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vad är en grytbas? Varför är den inte med i receptet? Finns gris kind att köpa i varje icabutik?

    Kerstin

  • I stället för griskind fick vi oxkind men det var fantastiskt mört kött och jättegott kryddat

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi3286 KJ / 790 kCal
Fett33 g
Salt3.84 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Enkel rödvinssås
    Betyg 2.8 av 5.3009 personer har röstat
    Receptet har 50 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödvinskokta äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbar med rödvin och mynta
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad