Få saker slår ett glas iskall svartvinbärssaft en het sommardag. Saften är dessutom snygg att se på – och rik på C-vitamin. I det här receptet tar det ett tag för bären att rinna av. Men rör inte om, då kan saften bli grumlig.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Hans
1/4/2021Jag tycker det är märkligt att det ska bara ge 3 liter, man tillsätter ju 2,5 liter vatten. När jag gjorde saft på 9,5 kg bär fick jag 9,5 liter avrunnen saft när jag följde ert recept i boken safta, sylta o lägg in och då hade jag tillsatt 4,5 liter vtn så av bären blev det 5 liter råsaft
Katarina
8/31/2020Det är svårt att mäta per liter då man har frysta bär. Varför kan det inte stå per kg när?
Redaktionen ICAse
9/1/2020Hej Katarina! Vi har nu uppdaterat receptet med vikt per 1 liter bär. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
Laila
10/4/2019Jag tycker det är lite slarvigt skrivet att råsaften skall kokas med socker och natriumbensoat. Natriumbensoat skall ju inte upphettas, då det kan ge en bäsk smak.Så står det i alla fall i alla fall på påsen från Santa Maria.
Redaktionen ICAse
10/24/2019Hej Laila! Tack din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika