Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Svartvinbärssaft

Få saker slår ett glas iskall svartvinbärssaft en het sommardag. Saften är dessutom snygg att se på – och rik på C-vitamin. I det här receptet tar det ett tag för bären att rinna av. Men rör inte om, då kan saften bli grumlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 3 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj bären. Koka upp dem med vattnet i en kastrull.
  2. Låt bären rinna av i en silduk eller genom en kökshandduk i ett durkslag.
  3. Häll den avrunna saften i en kastrull och koka upp med socker och natriumbensoat.
  4. Låt svalna och häll upp i väl rengjorda flaskor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 3 liter
  • 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade)
  • 2 1/2 l vatten
  • 5 dl strösocker /liter avrunnen saft
  • 2 krm natriumbensoat per liter saft
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer