Morotsmarmelad med röda vinbär

8
3
Morotsmarmelad med röda vinbär

Den här härligt goda morotsmarmeladen med röda vinbär tillagar du enkelt på under en timme. Marmeladen får sin fylliga smak av ingredienser som morötter, röda vinbär och vaniljstång.

Morotsmarmelad med röda vinbär

Ingredienser

1 sats
1 kg röda vinbär (1 kg motsvarar ca 1,7 liter)
1 dl vatten
1/2 kg späda morötter
1 l socker (1,1 l motsvarar ca 1 kg)
3 cm vaniljstång
2 krm natriumbensoat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet inskickat av Mi Reinmann, Södertälje.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Karin

2022-07-27

Ett bra recept men låt bli natrbensoat. Gör vi hemgjorda produkter ska vi inte tillsätta allergiframkallande gift. Använd kokta glasburkar... små... Och fyll den heta sylten ända upp. Skruva på locket direkt. Det blir vakuum och sylten håller flera år!

Deborah

2021-04-22

När det står att man ska sila innebär det att man inte ska använda den vätskan som rinner ut?

Redaktionen ICAse

2021-05-06

Hej Deborah! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet, hoppas det blir lättare att följa instruktionerna. Lycka till med marmeladen. Hälsningar Ulrika

Deborah

2020-07-19

Helt underbart god. Jag tog äkta vaniljpulver istället. Dessutom körde jag sönder röda vinbären på slutet och det blev en jättebra konsistens.