Morotsmarmelad med röda vinbär
Den här härligt goda morotsmarmeladen med röda vinbär tillagar du enkelt på under en timme. Marmeladen får sin fylliga smak av ingredienser som morötter, röda vinbär och vaniljstång.
Ingredienser
1 sats
1 kg röda vinbär (1 kg motsvarar ca 1,7 liter)
1 dl vatten
1/2 kg späda morötter
1 l socker (1,1 l motsvarar ca 1 kg)
3 cm vaniljstång
2 krm natriumbensoat
Gör så här
Receptet inskickat av Mi Reinmann, Södertälje.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag ville bara säga att jag inte hade något problem med marmeladen. Efter 20 minuter var den tillräckligt tjock för att hälla upp på burkar. Gott vant det också Christel
Christel
2024-08-08Trots att jag hade i lite syltsocker blev den ej tjock
Birgitta
2024-07-21Hej Birgitta! Nu har jag provlagat marmeladen och den blev mycket bra i konsistensen för mig. Jag hade mogna vinbär men kanske på gränsen till omogna. Hade du möjligtvis väldigt mogna bär? För då är det ju mindre pektin i dom, om det är det som gjorde din marmelad lös, annars vet jag inte vad felet kan ha varit tyvärr. Men det går ju alltid att koka om en marmelad och tillsätta pektin. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12Kokade jättelänge men blev aldrig tjock
Birgitta
2024-07-21