Rödstrimma med mango-chilisås och cashewnötter

8
3
Rödstrimma med mango-chilisås  och cashewnötter

Vi fortsätter nalla på sommarens smaker; rädisor och morötter i sallad slår sällan fel! Passar utmärkt ihop med den snabbt stekta rödstrimman, och till avnjuter du kokt couscous och en härlig mangosås, samt grovhackade nötter. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021

Rödstrimma med mango-chilisås  och cashewnötter

Ingredienser

2 portioner
1/2 knippe rädisor (à 150 g)
1 förp sallad (gärna röd och grön)
70 g cashewnötter
2 port couscous
250 g färsk rödstrimma
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl mango- och chilisås

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Christian

2021-05-24

Tror fisken skulle vara lättare att äta friterad. Enligt min smak gör den sig inte särskilt

Anne

2021-03-15

Så spännande med denna nya gårdsodlade fisk! Lätt att steka och verkligen god. Framtidens kllimatsmarta mat är här!

Lisbeth

2021-03-11

Första gången vi provade rödstrimma, över förväntan. Nästa gång tar vi mandelpotatis till istället för couscous. För övrigt en trevlig måltid.

Näringsvärde per portion

Energi 2878 KJ / 687 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 72 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden