Rödstrimma med mango-chilisås och cashewnötter
Vårliga smaker såsom rädisor i sallad slår sällan fel. Passar utmärkt ihop med den snabbt stekta fisken. Till det avnjuter du couscous och en härlig mangosås samt grovhackade nötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
Ingredienser
2 portioner
1/2 knippe rädisor (à 150 g)
1 förp sallad (gärna röd och grön)
70 g cashewnötter
2 port couscous
250 g färsk fisk (t ex rödstrimma eller clarias)
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl mango- och chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2878 KJ / 687 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater72 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tror fisken skulle vara lättare att äta friterad. Enligt min smak gör den sig inte särskilt
Christian
2021-05-24Så spännande med denna nya gårdsodlade fisk! Lätt att steka och verkligen god. Framtidens kllimatsmarta mat är här!
Anne
2021-03-15Första gången vi provade rödstrimma, över förväntan. Nästa gång tar vi mandelpotatis till istället för couscous. För övrigt en trevlig måltid.
Lisbeth
2021-03-11