Rödstrimma med mango-chilisås och cashewnötter

8
3
Rödstrimma med mango-chilisås  och cashewnötter

Vi fortsätter nalla på sommarens smaker; rädisor och morötter i sallad slår sällan fel! Passar utmärkt ihop med den snabbt stekta rödstrimman, och till avnjuter du kokt couscous och en härlig mangosås, samt grovhackade nötter. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Rödstrimma med mango-chilisås  och cashewnötter

Ingredienser

2 portioner
1/2
knippe rädisor (à 150 g)
1
förp sallad (gärna röd och grön)
70 g
cashewnötter
2
port couscous
250 g
färsk rödstrimma
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1 dl
mango- och chilisås

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Christian

2021-05-24

Tror fisken skulle vara lättare att äta friterad. Enligt min smak gör den sig inte särskilt

Anne

2021-03-15

Så spännande med denna nya gårdsodlade fisk! Lätt att steka och verkligen god. Framtidens kllimatsmarta mat är här!

Lisbeth

2021-03-11

Första gången vi provade rödstrimma, över förväntan. Nästa gång tar vi mandelpotatis till istället för couscous. För övrigt en trevlig måltid.

Näringsvärde per portion

Energi 2878 KJ / 687 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 72 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept