Kyckling med couscous, aprikoser och cashewnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med couscous, aprikoser och cashewnötter

Servera din kyckling med en somrig och fräsch couscoussallad! Solmogna tomater, friska aprikoser och spenat blandas ihop med en förträffande citrondressing och knapriga cashewnötter - sedan är det bara att avnjuta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Bryn kycklingen i matfettet. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  4. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär tomaterna och aprikoserna i tärningar. Blanda pressad citronsaft med olivoljan.
  6. Blanda couscous med citrondressing, tomater, aprikoser, spenat och cashewnötter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med couscoussalladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à 150 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 4 port couscous
  • 2 tomater
  • 12 st torkade aprikoser
  • 1 msk pressad juice av citron
  • 3 msk olivolja
  • 65 g färsk spenat
  • 1 dl cashewnötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3067 kJ / 734 kCal