Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel

2
1
Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel

Det behöver inte ta en hel kväll att laga något magnifikt. Du steker köttet med olja som du har kryddat med bland annat nejlika och kardemumma och låter det sedan koka tills det blir alldeles mört. Du serverar lammet med bönor och nötströssel.

Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel

Ingredienser

4 portioner
800 g grytbitar av lamm
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1 gul lök
1 dl kycklingbuljong
1 burk röda bönor (à ca 400 g)
salt och peppar
1 dl hackad färsk koriander

Till servering

1/2 dl cashewnötter
1/2 dl mandel
1/2 dl pistagenötter
couscous eller quinoa

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt är rätten fri från laktos,  mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Servera med quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Susanne

2008-09-01

Låter gott, men hur mycket och vilken del av lammet använder jag? Tack. Mvh. Susanne.