Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel
Det behöver inte ta en hel kväll att laga något magnifikt. Du steker köttet med olja som du har kryddat med bland annat nejlika och kardemumma och låter det sedan koka tills det blir alldeles mört. Du serverar lammet med bönor och nötströssel.
Ingredienser
4 portioner
800 g grytbitar av lamm
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1 gul lök
1 dl kycklingbuljong
1 burk röda bönor (à ca 400 g)
salt och peppar
1 dl hackad färsk koriander
Till servering
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl mandel
1/2 dl pistagenötter
couscous eller quinoa
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Servera med quinoa.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter gott, men hur mycket och vilken del av lammet använder jag? Tack. Mvh. Susanne.
Susanne
2008-09-01