Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kryddstekt lammragu med bönor och nötströssel

Det behöver inte ta en hel kväll att laga något magnifikt. Du steker köttet med olja som du har kryddat med bland annat nejlika och kardemumma och låter det sedan koka tills det blir alldeles mört. Du serverar lammet med bönor och nötströssel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttet med kryddorna i olivoljan på hög värme tills det fått fin färg.
  2. Skala och grovhacka löken, tillsätt den i grytan. Fyll på med buljongen och koka tills köttet är mört.
  3. Skölj bönorna och låt de rinna av. Tillsätt dem mot slutet.
  4. Smaka av med salt, peppar och koriander.
  5. Till servering: Strö över cashewnötter, mandel och pistagenötter vid servering. Servera med t ex couscous eller quinoa.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt är rätten fri från laktos,  mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Servera med quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g grytbitar av lamm
  • 1/2 tsk malen nejlika
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 burk röda bönor (à ca 400 g)
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad färsk koriander
Till servering
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 1/2 dl mandel
  • 1/2 dl pistagenötter
  • couscous eller quinoa
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer