Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous

Smakrikt recept på yoghurtmarinerade karréspett med färgglad, gul couscous. Du marinerar köttet i bland annat matyoghurt, gurkmeja, vitlök och sambal oelek. Servera spetten till couscous med härliga grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär fläskkarrén i tärningar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Trä upp köttet på spett och grilla på medelvarm grill ca 5 minuter. Vänd spetten några gånger under grillningen.
  3. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt saffranet i vattnet.
  4. Skär grönsakerna i fina bitar och blanda med den färdigkokta couscousen. Smaka av med lite olivolja, citronsaft, salt och peppar. Strö över nötterna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 skivor fläskkarré (8 skivor motsvarar ca 1,2 kg)
  • blötlagda grillspett
Marinad
  • 4 dl matyoghurt
  • 4 tsk gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk rivet citronskal
Gul couscous
  • 4 dl couscous
  • 1/2 g saffran
  • 2 paprikor
  • 1/2 gurka
  • 5 vårlökar
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 2 dl salta cashewnötter
Lägg till i inköpslistan