Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Rödspättafilé med råstekt sparris och parmesancréme

Rödspättafilé med råstekt sparris och parmesancrème är ett mycket smakfullt recept. Bjud dina gäster på en riktig matupplevelse med denna tilltalande fiskrätt. Servera med ugnsrostad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med salt. Lägg ner dubbelvikta rödspättafiléer och sjud ca 6 minuter.
  2. Skär bort 2 cm från nedre delen av de gröna sparrisarna. Stek sparrisen i en het panna i lite olivolja i några minuter.
  3. Crème: Blanda riven parmesanost med lättcrème fraiche. Smaksätt med balsamicovinäger, salt och svartpeppar.
  4. Servera den kokta rödspättafilén med råstekt sparris, parmesancrème, rucola och ugnsrostad potatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 msk salt
  • 600 g rödspättafiléer
  • 12 gröna sparrisar
  • olivolja
Parmesancrème
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • ruccolablad
  • ugnsrotad potatis
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer