Ugnsbakad spättafilé med sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad spättafilé med sallad

Vem älskar inte en snabblagad, god middag som mer eller mindre sköter sig själv i ugnen? Detta är en sådan måltid. Bred ut crème fraichen över spättan och grädda i ugnen tills den får en gyllene yta. Crème fraichen ger spättan en frisk citronsmak och en mild hint av pepparrot. Servera fisken med ångande nykokt potatis och grön cosmopolitansallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  4. Spätta: Vik ihop filéerna och lägg dem omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Bred crème fraichen jämnt över fisken och sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  6. Sallad: Skär salladen i mindre bitar. Ringla över olivolja och vinäger.
  7. Servera potatisen med spättan och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
Spätta
  • 800 g rödspättafilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche (gärna pepparrot och citron)
Sallad
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2207 kJ / 527 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept