Ugnsbakad spättafilé med sallad
Vem älskar inte en snabblagad, god middag som mer eller mindre sköter sig själv i ugnen? Detta är en sådan måltid. Bred ut crème fraichen över spättan och grädda i ugnen tills den får en gyllene yta. Crème fraichen ger spättan en frisk citronsmak och en mild hint av pepparrot. Servera fisken med ångande nykokt potatis och grön cosmopolitansallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Spätta
800 g rödspättafilé
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche (gärna pepparrot och citron)
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 527 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och väldigt enkelt
Gudrun
2020-09-29Supergott. Hade 4 dl créme fraiche och pressad potatis.
Anette
2018-05-15Ger tyvärr tummen ner för detta recept. För lite sås,fisken tog längre tid att laga än enligt receptet m.m
Nina
2016-11-24