Ugnsbakad spättafilé med sallad

16
4
Ugnsbakad spättafilé med sallad

Vem älskar inte en snabblagad, god middag som mer eller mindre sköter sig själv i ugnen? Detta är en sådan måltid. Bred ut crème fraichen över spättan och grädda i ugnen tills den får en gyllene yta. Crème fraichen ger spättan en frisk citronsmak och en mild hint av pepparrot. Servera fisken med ångande nykokt potatis och grön cosmopolitansallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Ugnsbakad spättafilé med sallad

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis

Spätta

800 g rödspättafilé
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche (gärna pepparrot och citron)

Sallad

1/2 cosmopolitansallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Gudrun

2020-09-29

Mycket gott och väldigt enkelt

Anette

2018-05-15

Supergott. Hade 4 dl créme fraiche och pressad potatis.

Nina

2016-11-24

Ger tyvärr tummen ner för detta recept. För lite sås,fisken tog längre tid att laga än enligt receptet m.m

Näringsvärde per portion

Energi 2207 KJ / 527 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept